Site wandelclub WSV Ibis Puurs Lid Worden Klein-Brabant

Welkom Het Bestuur Lid Worden Jaarkalender Ibis Info ContactLIDMAATSCHAP
Word vandaag nog lid en werk aan een gezonde actieve levensstijl!


HET LIDGELD BEDRAAGT :
20€ voor volwassenen
10€ voor min 12jarigen
Wij bezorgen u nadien uw lidkaart en een formulier tot het bekomen van een terugbetaling door de mutualiteit.


KLIK OP DE KNOP HIERONDER OM LID TE WORDEN :
lid worden
HOE ZIT HET NU PRECIES MET DIE VERZEKERING?
Als lid van een wandelclub, in jouw geval van Ibis, geniet je bij het beoefenen van de wandelsport van een uitgebreide verzekering (dekking burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand).

Deze verzekering geldt vanaf uw vertrek thuis naar de wandeling tot bij je thuiskomst na de wandeling.

Link naar alle informatie mbt het melden van een ongeval : https://wandelsportvlaanderen.be/kennisbank/verzekering-ongevalaangifte/

lid worden

WAT HEBBEN WE JOU ALLEMAAL TE BIEDEN?
Op de eerste plaats heel veel wandelplezier. Waar je kan wandelen vind je makkelijk terug via https://wandel.be/wandelkalender/.

Met ons ledenblad IBIS Info houden we je bovendien op de hoogte van het reilen en zeilen binnen onze club en van alle activiteiten die we je het ganse jaar door graag zullen aanbieden.
Onze clubactiviteiten omvatten o.a. eigen clubtochten, in de buurt of wat verder weg, een jaarlijks ledenfeest en een nieuwjaarsreceptie, een barbeque, een aantal busreizen en een wandelvakantie buiten onze landsgrenzen.

Op het ledenfeest en de barbeque laten wij ons culinair gaan. Op de nieuwjaarsreceptie werpt onze voorzitter een terugblik op het voorbije en een vooruitblik op het komende jaar.
Onze wandelvakantie kondigen wij tijdig aan.
Onze busreizen gaan naar wandelorganisaties waar ook te lande. Uiteraard kan je er zoals op iedere andere tocht ter plaatse individueel wandelen.

Op je eigen tempo en op de door jou gekozen afstand. Meer over deze busreizen - zoals plaats en uur van vertrek - vind je steeds terug in onze IBIS Info. Vertrekken doen we doorgaans om 8 uur. Terugkeren doorgaans om 16u30. In de prijs van 10 euro zit zowel de kostprijs van de bus als het inschrijvingsgeld van de wandeling.
IBIS biedt haar leden ook clubkleding aan en dit tegen zeer democratische prijzen. Polo's, t-shirts, fleecen, ... en zoveel meer. We hebben ze voor jou in voorraad.
Ook graag een woordje over onze "puntenkaart". Met deze kaart willen we jou op de allereerste plaats aanzetten zoveel mogelijk te wandelen.

Maar op bepaalde organisaties zijn wij als club graag met zoveel mogelijk leden aanwezig. Onze puntenkaart kan op dat ogenblik een bijkomende stimulans zijn om onze talrijke aanwezigheid echt in de verf te zetten.
Je vele deelnames kan je op het einde van ieder jaar trouwens aardig verzilveren: iedere stempel op jouw kaart verhoogt haar uiteindelijke waarde. Zodoende bezorgt een goedgevulde puntenkaart je een niet te versmaden korting bij een aankoop van onze clubkledij of bij deelname aan onze nieuwjaarsreceptie.
Sinds kort trouwens ook voor evenementen als BBQ, brunch en het ledenfeest. We bieden recent ook een Plus-wandelingenkaart aan. Deze geven recht op een gratis inschrijving en een drankje.
Het visserspaviljoen is onze uitvalsbasis. Hier vind je ons clublokaal terug dat bijna elke zondag door de visclub mede voor ons opengehouden wordt om de dorstigen te laven en om wat bij te praten. Alle door Ibis georganiseerde busreizen vertrekken van hieruit.

Je krijgt tevens een abonnement op "wandel.be", het tijdschrift van de wandelfederatie.
Bij iedere wandeling een korting op de inschrijving EN een verzekering (vanaf je vertrek naar de wandeling tot bij je thuiskomst na de wandeling). En dit alles voor een meer dan bescheiden jaarlijks lidgeld!

Twijfel je nog of heb je toch nog bijkomende vragen, aarzel dan vooral niet ze te stellen !

Het IBIS bestuur

voordelen lid worden wandelclub ibis puurs VOORDELEN LIDMAATSCHAP

VIA FEDERATIE
- lidkaart Wandelsport Vlaanderen
- 1,50 euro korting op inschrijvingsprijs wandeltocht, niet-leden betalen namelijk 3 euro inschrijvingsgeld
- korting in webwinkel Wandelsport Vlaanderen
- gratis abonnement op federatietijdschrift wandel.be
- verzekerd tijdens alle wandelactiviteiten

VIA ONZE CLUB
- infoblad Ibis Info 3-maandelijks
- puntenkaart 0,50 euro verdienen per wandeling
- pluswandelingen gratis inschrijving + drankje
- clubkleding aan democratische prijzen
ORGANISATIES
- busreizen aan 10 euro per persoon inschrijving inbegrepen
- wandelvakantie
- eigen clubtochten
ETEN EN DRINKEN
- jaarlijkse barbeque
- jaarlijks ledenfeest
- nieuwjaarsreceptie
- jaarlijkse brunch
mutualiteit lid worden wandelclub ibis puurs TUSSENKOMST IN HET LIDGELD VIA UW MUTUALITEIT

Verschillende mutualiteiten zorgen voor een financiële tussenkomst wanneer u een lidmaatschap bij een sportaanbieder afsluit. Zo kunt u eenmaal per jaar een deel van het bedrag van uw inschrijving recupereren.


veel gestelde vragen VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE WANDELSPORT

Moet er in groep worden gewandeld?
Neen, er is een vrij vertrek – meestal tussen 8 en 15 u – zodat je zelf kan kiezen wanneer je de door jou gekozen tocht aanvangt. Er is namelijk de keuze uit meerdere afstanden. Meestal gaande van 4 tot 21 km, maar sommige organisaties bieden zelfs afstanden aan tot 50 km.

Er worden uitzonderlijk langere tochten georganiseerd waarvan de 100 km Dodentocht in Bornem de bekendste is. Al deze tochten worden afgepijld. Wel bestaat er een organisatie Euraudax die afstanden wandelen van 25 tot 150 km. Zij wandelen in groep en hier is het parcours niet afgepijld.

Als ik lid word van een wandelclub moet ik dan meehelpen bij activiteiten georganiseerd door de club?
Wij verplichten op geen enkel ogenblik aan onze leden om mee te helpen aan activiteiten georganiseerd door de club. Echter zijn helpende handen steeds zeer welkom bij onze wandeltochten. En het spreekt voor zich dat het voortbestaan van de wandelsport afhangt van haar vrijwilligers.

Met andere woorden u kan perfect jaren lid zijn van een wandelclub zonder 1 keer mee te helpen aan een organisatie, maar hulp van welke orde dan ook wordt wel zeer sterk geapprecieerd. Laat de morele druk er u evenwel niet van weerhouden lid te worden van een wandelclub.

Is wandelen wel een sport?
Wandelen kan je op eender welk niveau. Je snelheid en afstand bepaal je nog altijd zelf. Zo kom je onderweg evengoed tragere of snellere medewandelaars tegen. Elke wandelaar heeft zijn of haar verhaal en redenen om te bewegen. En is niet elke vorm van bewegen bovenop je dagelijkse verplaatsingen sport? Je gezondheid komt het zeker en vast ten goede! Wie een competitief element zoekt, kan zijn gading vinden in de afstandswandelingen die georganiseerd worden.

Mag ik een hond meenemen op een wandeltocht?
Als u hem aan de lijn houdt, kan de hond perfect meewandelen. Meer zelfs op elke wandeltocht is er een hondenbar (waterbak) voorzien bij de rustpost. De beestjes zijn dus zeer welkom. Bij grote uitzondering kan het al eens zijn dat een bepaald stuk van de wandeling niet toegankelijk is voor honden en er een omleiding is voorzien.

Ik zit in een rolstoel. Welke routes zijn voor mij goed toegankelijk?
Op de website van Wandelsport Vlaanderen kan u opzoeken of er rolstoelvriendelijke tochten zijn. Dus voor u zich naar een locatie begeeft, gelieve eerst de site te raadplegen of een dergelijk parcours wordt aangeboden.
Ik wil graag een georganiseerde wandeltocht lopen. Hoe kom ik aan informatie hierover?
Op https://wandel.be/wandelkalender/ kan u terecht voor alle informatie met betrekking tot georganiseerde wandeltochten.

Moet ik zelf eten en drank meebrengen voor de tocht?
Liefst niet, omdat de organiserende club haar inkomsten voor een groot deel haalt uit de verkoop van broodjes, taart, soep en drank in de startzaal en haar rustposten. Dit alles aan zeer democratische prijzen, Om de maximaal 10 km is er een rustpost voorzien zodat je geen eten en drank hoeft mee te zeulen.

Hoe verloopt een georganiseerde wandeltocht en de inschrijving juist?
Ga naar de inschrijvingstafel voor leden. De inschrijvingsprijs bedraagt 1,50 euro als je je lidkaart toont, Anders kost de deelname je 3,00 euro, je wordt dan beschouwd als een niet-lid.

Als niet-lid krijg je een kaart bestaande uit twee afscheurbare delen. Het bovenste gedeelte is de inschrijvingskaart, hierop vermeld je je persoonlijke gegevens.Bij het verlaten van de startzaal deponeer je dit bovenste strookje in de bus voor inschrijvingskaarten.

Het andere onderste strookje – je betalingsbewijs – neem je mee tijdens je wandeling.
Voor leden van een wandelclub is deze procedure gewijzigd sinds 1 januari 2019. Wanneer je je inschrijft dan krijg je een betaalbewijs. Er moet geen strookje meer afgescheurd en in de bus gedeponeerd worden. Het inschrijvingsbewijs kan je onderweg laten afstempelen op de rustposten. Maar dit is niet echt meer nodig.
Het parkoers dat je tijdens je wandeling kan afleggen staat aangeduid in de startzaal, veelal vind je hier ook een print van aan een muur die je meer uitleg geeft en een lijst met aanduiding van de mogelijke afstanden en rustposten. Tegenwoordig zetten bepaalde clubs ook een QR-code op het parcoursblad.

Vanaf de startzaal volg je de pijlen van de organiserende club. Er wordt een volledig parcours afgepijld. Let wel goed op want er worden verschillende afstanden aangeboden. Er zijn splitsingsborden die aanduiden waar je naartoe moet voor welke afstand. Het is dus van groot belang deze pijlen goed in het oog te houden. Om te weten welk soort pijl te volgen kijk je in het begin best eens goed hoe de pijl van de organiserende club er juist uitziet. Een goede tip zeker voor beginnende wandelaars. Je kiest de afstand die het best bij jou past.

Dan ga je op weg. Soms al bij de start of anders onderweg blijf je de door jou gekozen afstand volgen tot aan een splitsingsbord. Soms is er ook sprake van eerste maal (1ste X) en tweede maal (2de X) als je opnieuw langs een zelfde punt wandelt. Er wordt namelijk soms ook in lussen gewandeld, Bijvoorbeeld 18 km (1x) en 18 km (2x), dan volg je 18 km (1x) als je nog niet op dat punt bent voorbijgekomen en 18 km (2x) als je hier al een keer bent voorbijgekomen.

Tijdens je wandeling wordt er ook een zaal voorzien waar je kan uitrusten. Dit is de rustpost, hier kan je genieten van een drankje of broodje tegen een lage prijs. Vergeet niet je betalingsbewijs mee te nemen, hierop vind je het noodnummer terug als je onderweg hulp nodig hebt.
NAAR BOVEN